INDEX program

Current artists / designers: Degann / Anne de Groot (fine arts), Lorena van Bunningen (photography / fine arts), Patrick van Vliet (fine arts), Peim van der Sloot (fine arts).

Archive of participating artists /designers: Angela Willemsen (product design), Gerardo Tonda Gomez (fine arts), Janne van Gilst (photography), Jean Phillipe Paumier (fine arts), Lotte Wieringa (fine arts), Manon van Hoeckel (social design), Marilou Klapwijk (fine arts), Maarten van Schaik (photography), Lucia Javicoli (fine arts).

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars / ontwerpers vind je hier: Editie 2017/2018 - Editie 2018/2019


Het INDEX programma is een initiatief van Meraki Agency in het leven gebracht om kunstenaars en ontwerpers te begeleiden bij de ontwikkeling van hun artistieke praktijk. Door maandelijkse gesprekken te voeren met onze (gast)coaches, reflecteren we op het werk en de zaken die hier bij komen kijken. Met deze analyse van de praktijk in het achterhoofd, zetten we (een onderdeel) om naar een experiment in de vorm van “printed matter” in de breedste zin van het woord. Hiermee wordt gebouwd aan een sterke persoonlijke visie, om jezelf te kunnen introduceren aan degene die hen verder kan helpen binnen hun carrière. 

Aanmelden voor het programma kan door je in te schrijven tijdens de open call. Eerst volgende open call: 29 april t/m 21 mei. Wil je meer informatie over het programma ontvangen + een uitnodiging voor de open call? Stuur dan een mail naar: contact@merakiagency.nl.


OPENCALL20192020%2B5%2B2.jpg

[Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor komende editie, volgende open call start op 29 april 2019]

Het is nu mogelijk je aan te melden voor het nieuwe jaar van Meraki Agency. Zie hieronder wat je moet doen om mee genomen te worden in de selectie ronde. Meer informatie over het programma en Meraki Agency vind je hier en hier. We kijken uit naar jullie inzendingen. 

Waarom? 
Wanneer je het gevoel hebt tegen een drempel aan te lopen binnen je artistieke praktijk, en hier graag het dialoog over wil opzoeken.

Voor wie?
- Kunstenaar en/of ontwerper.
- Tenminste 4 jaar afgestudeerd of 4 jaar aantoonbaar professioneel werkende.
- Woonachtig in Nederland / België. 

Wat?
- Motivatie statement (pdf bestand van max 1 pagina, a4) beschrijf hierin je artistieke uitgangspunt. Wat voor jou gevoel de drempel is waar je tegen aan loopt en waarom je juist met Meraki Agency dit aan wilt pakken.
- Portfolio (pdf bestand van max. 10 pagina's, a4) met een duidelijk overzicht waar je de afgelopen jaren, met name na de academie, aan hebt gewerkt.
- CV (pdf bestand van max 2 pagina's, a4)

Stuur je aanmelding voor 15 maart 2018 op naar contact@merakiagency.nl, tav. OPEN CALL 2018/2019. Je hoort 22 maart of je bent geselecteerd voor de gesprekken die maandag 26 maart zullen plaats vinden. Hierna maken wij de definitieve selectie bekend. Als je nog vragen hebt, stuur dan een mailtje naar rianne@merakiagency.nl en dan helpen we je verder.